Aleksandra – Align sin store solstråle!


Aleksandra Gjærde. Solstrålen vår. Hun som alltid møter deg med et smil. Hun som bringer energien inn i rommet og som møter livet med en positivitet som kan ta pusten fra deg. Hvem er hun? 

 

Bakgrunn/karriere 

Jeg har mastergrad i strategi og kompetanseledelse. Etter endt utdannelse dro jeg til Hawaii i 1 år for å ta de fagene jeg manglet for å komplettere utdannelsen og få master i økonomi. Jeg var nok over gjennomsnittet glad i å studere, så når muligheten for å kombinere studier med Hawaii var der, så var det et enkelt valg. 

I 2012 startet jeg min arbeidskarriere i IFS, og var en del av IFS sitt første trainee kull. Jeg jobbet i IFS frem til 2016, både som funksjonell rådgiver og som PMO. Da tok da jeg en pause fra ERP, og jobbet en kort periode innen friluftsliv, da jeg ønsket å kombinere jobb med min største fritidsinteresse. Men jeg merket fort at savnet etter ERP ble for stort, og begynte i Align i 2018 etter endt mammaperm. 

 

Tre ord som beskriver deg? 

Jeg er positiv, sta og aktiv! Har flere ganger hørt at jeg er “mye” menneske, så får man vel selv avgjøre om det er positivt eller negativt 😛 

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

Dagen starter alltid med en stor kopp kaffe mens jeg leser mail og får oversikt over status. Dagene består stort sett av kundemøter og løsningsdesign. Jeg jobber per nå som koordinator og funksjonell rådgiver hos kunde, så det er lite planlagte aktiviteter, men mye ad hoc og daglig drift.  Hverdagen er variert, noe jeg stortrives med! 

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Det å få det ansvaret det er å koordinere og planlegge leveranser hos kunde, være aktiv i planlegging – ikke bare være funksjonelt nær. Jeg trives godt med det ansvaret og er glad i å ha oversikt. Ellers vil jeg jo si at det er de mange “små” høydepunktene som er viktigst. De gangene en kunde har en utfordring de gjerne skulle ha løst, og man etter mye arbeid sammen klarer å komme i mål med en god løsning. Det er disse små seirene som driver meg i arbeidet vi gjør. 

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Først og fremst kollegaene. Vi er som en stor familie og har en ekstremt sterk teamfølelse. Har man utfordringer hiver de andre seg rundt for å hjelpe, og vi har alle et felles ønske om å lykkes. Align er også et sted hvor man er aktivt interessert i hverandres ve og vel og alle tar ansvar for at man trives.

Så setter jeg stor pris på forholdet vi har til kundene. Det at vi har en god og ærlig dialog med kundene, at man sammen ønsker å dra i samme retning.  

En annen ting som jeg verdsetter er at det oppfordres til, prioriteres og settes pris på egenutvikling Enten man ønsker å utvikle seg innen samme området eller søker nye utfordringer, så tas det imot med åpne armer.  

Så er det fleksibiliteten vi har – under ansvar. I Align kan vi i stor grad styre egen hverdag så lenge man sikrer at det ikke går utover kunden 

 

«Mitt mål i livet er å samle flest mulige opplevelser, både for meg og barna» 

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Hverdagslykke er definitivt familie og det å være ute i naturen. Jeg lever virkelig for opplevelser. Mitt mål i livet er å samle flest mulige opplevelser, både for meg og barna. Alt fra å bo i en hengekøye på en strand i Mexico, til å gå flere uker i fjellet med telt og sovepose. Å oppleve ny mat, nye kulturer og møte nye mennesker er givende og spennende. Og desto mer gøy når man kan oppleve det gjennom barnas øyne. 

Også godteri og sjokolade da, det gjør meg mega happy! Er over gjennomsnittet godte mums!  

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb? 

Jeg gleder meg alltid til å hente Arthur i barnehagen, og bruke tiden med han frem til han skal legge seg. Deretter går det mye i trening (crossfit) og familietid. Og nå som Premier League er i gang blir det en del fotball på tv. Spesielt med en fotballgal tenåring i hus. 

 

 Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den? 

Da ville jeg sovet lenge (hvis femåringen lot meg) og funnet på noe sprell med familien min. På vinteren ville jeg kanskje tatt en tur i skibakken eller akebakken. Om sommeren ville jeg kanskje tatt en tur med fiskestang og telt (og masse godis). Ingenting er bedre enn å våkne ute i naturen, koke kaffe – steke seg egg og bacon til frokost. Det er sjelefred det!