Mona – Align sin ubeseirede globetrotter!


Mona Smukkestad. Globetrotteren vår. Hun som elsker å reise og oppleve nye steder og kulturer, både privat og på jobb. Dama som alltid tar utfordringer med et smil, og som alltid har tid til å hjelpe både kunder og kollegaer. Hvem er hun? 

 

Bakgrunn/karriere  

Jeg er født og oppvokst i Stavanger og utdannet siviløkonom med spesialisering i Internasjonalisering fra Nord Universitet i Bodø.  

Jobbkarrieren min startet i oljebransjen som cost controller med ansvar for rapportering av kost og framdrift på installasjoner offshore. I 1994 gikk turen til Oslo og jobb som controller i NSB. Her ble jeg involvert i innføring av nytt budsjettsystem, og det var nok her systeminteressen ble vekket.  

Derfra gikk reisen videre til det som den gang het Statens Data Sentral, nå en del av Tieto Evry, som seniorkonsulent. Her jobbet jeg med implementering av Agresso i flere offentlige virksomheter, før jeg i 1999 ble fristet med tur til Sardinia og begynte i IFS Norge. I IFS jobbet jeg med flere store kunder, hovedsaklig innenfor oil & gas og produksjon. 

I 2012 var jeg med på å etablere Align. Og ett nytt eventyr startet. 

 

Tre ord som beskriver deg? 

Positiv, engasjert, sosial. 

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

Utpreget B-menneske, liker rolig start, ikke først på jobb. 

Hektisk, mye møteaktivitet, mange kunder. 

Ofte flere prosjekter parallelt, vant til å jobbe med flere kunder. 

Jeg har vært så heldig å få jobbe med flere internasjonale kunder, noe som iallfall før pandemien innebar en del reising, og jeg håper det ikke bare blir Teams møter framover. 

 

«Jeg elsker å reise og oppleve nye steder og kulturer. Og anbefaler alle å jobbe utenlands dersom de får muligheten» 

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Her vil jeg trekke fram 2 – med etableringen av Align som det største. Det å få være med og lykkes med å skape et nytt selskap og sin egen arbeidsplass har vært utrolig spennende og gøy. Og nå forsetter eventyret med etableringen av Align AB i Sverige. 

Men jeg vil også trekke fram året jeg bodde og jobbet i Singapore. Jeg hadde jobbet med innføring av IFS hos REC i Skandinavia i flere år, og da de skulle etablere seg i Singapore fikk jeg muligheten til å flytte til Singapore og jobbe for IFS der ett år. Det å få jobbe og oppleve en annen kultur på nært hold anbefales alle dersom muligheten dukker opp. 

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Frihet – muligheten til å påvirke og skape sin egen arbeidsplass. 

Flinke, dedikerte kollegaer – nå også i Sverige. 

Morsomt på jobb, godt miljø – fokus på det sosiale. Årlig blåtur, afterwork, whiskysmaking, julebord med god mat og drikke. 

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Hverdagslykke for meg er å være sammen med Øivind (samboer), slappe av i sofaen, en god TV-serie eller en bok (og gjerne et glass vin) etter å ha gått eller syklet en tur etter en morsom og hektisk dag på jobb.  

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb? 

Være sosial, gå på konsert, teater, ut å spise med venner, ut på tur. Dette har fått seg en knekk nå under pandemien, så ser fram til å komme tilbake til normalen. 

Vi har hytte på Gålå som vi prøver å bruke mest mulig, og nå som vi ikke har barn boende hjemme lengre har vi også muligheten til hyttekontor innimellom. 

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den? 

Den ville jeg spart opp og benyttet til å reise. Elsker å reise og oppleve nye steder og kulturer. En rundtur i Asia som ble stoppet av pandemien står fortsatt høy på lista!