Nora Skauen – Hun som helst ser at livet skjer i høyt tempo!


Nora Skauen. Hun som lever livet i et forrykende tempo og som ser et snev av konkurranse i det meste. Hun som brenner for teknologi, og som med sin kunnskap og engasjement er primus motor for at vår utvikling settes i system.  Men hvem er hun? 

 

Bakgrunn/karriere  

Jeg har mastergrad i Industriell økonomi og teknologiledelse fra NTNU. Etter studiet startet jeg min arbeidskarriere i Accenture der det første prosjektet var et SAP-prosjekt. Det første året var jeg programmerer, deretter jobbet jeg med konfigurering og prosjektledelse.  

Etter 10 år i Accenture startet jeg i SAP Norge. Her jobbet jeg først som prosjektleder, så leveranseansvarlig i Norge og til slutt nordisk leveransedirektør.  

I september 2017 begynte jeg i Align og leder nå selskapet sammen med daglig leder. 

 

Tre ord som beskriver deg? 

Pådriver, bestemt (og noen vil kanskje si litt sta?) – men også omtenksom 😊. Er opptatt av fremdrift, men også at alle har det bra på jobb 

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

En typisk dag starter litt tid med mail og gjennomgang av kalender før mange ulike møter. Min hverdag er en herlig blanding av Align interne saker, og kundemøter. Det blir dermed mange ulike tema og problemstillinger.  

Nå om dagen er går det meste av tiden til rådgivning mht. IFS Cloud. Trives veldig godt med å drøfte muligheter og alternativer med kunder, og å hjelpe dem å ta valg for fremtiden. 

Jeg jobber også med rekruttering og videreutvikling av Align. Vi lurer stadig på hva vi skal bli «når vi blir store» 😊. Vi har mye å gjøre, og en av mine oppgaver er å sørge for at vi også setter av tid til egenutvikling, utforskning av ny teknologi og mulige nye tjenester fra Align. Dette kaller vi Align Labs. Vi ønsker ikke å være fullt fakturerbare, men holder av tid til utveksling av kunnskap og felles utforskning av nye muligheter.  

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Det har vært mange høydepunkter. Men det å bli manager i Accenture var en milepæl. Både fordi det var etter relativt kort tid, men også fordi det var et resultat av målrettet arbeid. Deretter var det en milepæl å få stillingen som nordisk leveransedirektør i SAP.  Utrolig spennende og lærerikt å få være en del av nordisk ledergruppe i et så stort selskap.  

Så var det definitivt et høydepunkt å starte i Align og bli medeier. Det er svært spennende å være med å drive et lite konsulentselskap. Alt kommer så tett på, og man jobber så nært – både mht. kollegaer og kunder. 

 

«Noe av det beste med å jobbe i Align er at alle har felles mål – å gjøre det beste for kundene våre!» 

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Herlige kolleger, med stort engasjement for faget sitt – og som alltid vil få til gode løsninger for kundene! Vi er en gjeng med masse godt humør og det er mye latter på jobben og vi bryr oss om hverandre. Vi er en bra blanding av ulike personligheter med felles verdier og der alle har felles mål – å gjøre det beste for kundene våre! 

Ikke minst er det deilig å være uavhengige og eie oss selv. Vi bestemmer selv hva vi gjør og hvordan vi utfører businessen. Ingen investorer som krever stadig større avkastning osv. En stor overgang fra en hverdag i et større konsern, og som for meg er utrolig viktige trivselsfaktorer.  

Det er så digg med Align – at ting går raskt, det er kort vei til ressurser og dermed lett å få hjelp og få iverksatt ting 

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Hverdagslykke er å løpe ut i skogen eller langs sjøen. Jeg liker å konkurrere og løper orientering i helgene med familien (mann og to døtre). 

Er generelt aktiv og er en konkurranseperson – når en situasjon har en “flavour” av konkurranse, hentes uante krefter frem 😉 Konkurrerer nå hver tirsdag, gleder meg til det og presser meg til jeg er gul og blå.   

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb?  

Liker å benytte tid til å trene, og å slappe av foran TV’en med krimserier eller filmer! Er også veldig glad i komme ned på hytta i Larvik og sitte på terrassen og se utover sjøen mot Svenner fyr! 😊 

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den?  

Ut i skogen, orientering, være ute. Det gir meg masse energi og det er der jeg trives best.  Ekstra gøy når jeg kan dele en felles interesse med familien. Vi bruker mye av fritiden sammen, og liker kombinasjonen av å oppleve nye steder og å være aktive sammen 😊