Øivind Wethal. Han som digger whisky og raske biler!


Øivind Wethal – mannen med forkjærlighet for whisky og biler, dog ikke samtidig. Han som alltid smiler, er evig optimist og hvor ordet nei sjelden benyttes. Hvem er han? 

 

Bakgrunn/karriere  

Jeg er utdannet siviløkonom fra BI, uteksaminert i 1986 

Etter BI ventet førstegangstjenesten. Den avtjente jeg som programmerer i Luftforsvaret, og ble værende som sivilt ansatt i nærmere 10 år. Det var gjennom denne jobben jeg kom i kontakt med IFS for første gang.  

Etter Luftforsvaret gikk jeg til Teleplan, før jeg startet for meg selv som konsulent innen IFS Applications. Etter seks år som selvstendig begynte jeg å jobbe for IFS Norge i 2004. Der jobbet jeg frem til 2016 da jeg startet i Align Consulting. 

 

Tre ord som beskriver deg? 

Positiv 

Nøyaktig 

Løsningsorientert  

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

Hver eneste arbeidsdag begynner med en plan som jeg vet vil bli endret i løpet av dagen. 😊 Jeg har gleden av å få jobbe med mange kunder og med alt fra prosjektarbeid til ad hoc oppgaver. Dagene preges av høyt tempo, skiftende temaer og alltid nye utfordringer! Ingen dager er like. 

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Jeg syns det er vanskelig å bare trekke frem ett, når jeg har fått være med på mye. Men noen av høydepunktene er: 

Under tiden i Luftforsvaret ledet jeg arbeidet med å ta fram kravspesifikasjonen innenfor fagområdet Vedlikehold, på tvers av alle våpensystemene i forsvarsgrenen. Å se den materialisere seg som en løsning i IFS var spennende. 

Når jeg startet i IFS ventet en periode hvor jeg pendlet til Libya for å implementere IFS hos det statlige, libyske kraftselskapet GECOL. Dette var kort tid etter opphevelsen av handelsblokaden i 2004, og IFS var blant de første utenlandske aktørene som var på plass. 

Siste jeg vil trekke frem er når jeg begynte i Align, utrolig gøy og det har vært og er en fantastisk reise. 

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Ingen tvil – det er folka, kulturen og kundene!  

Uformelt, samtidig som det er faglig utfordrende.  

 

«Det beste med å jobbe i Align er folka, kulturen og kundene!» 

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Hverdagslykke for meg er å komme seg ut på tur og få frisk luft, helst sammen med samboeren min, Mona. Så avsluttes dagen i sofaen med en god serie eller film – bare slappe helt av og koble ut. 

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb? 

Være sosial, god mat og vin med venner, kjøre en tur i sommerbilen (les: Jaguaren, red.anm.) – bare cruise rundt med taket av og la tankene fly, og ikke minst hytta på Gålå. 

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den? 

Da hadde jeg brukt mer tid med barnebarn, og ellers på hobbyer som jeg har for lite tid til – whiskysmaking, reiser, og mer tid på hytta med turer i fjellet til fots, på ski eller sykkel.