Ole Westerby – En positiv optimist med lidenskap for teknologi og et øye for detaljer


Ole Westerby. En positiv optimist med lidenskap for teknologi og et øye for detaljer. Prosjektlederen som besteg Japans høyeste fjell, dagen før Go-Live. Han sprer glede og godt humør og er en stor bidragsyter til Aligns fantastiske miljø. Men hvem er han?

 

Bakgrunn/karriere 

Jeg er opprinnelig maskiningeniør fra NTH, utdannet i 1987. Jeg startet karrieren i et lite datafirma som utviklet et tegneprogram med 2D og 3D muligheter. Vi brukte grunn-programmet til å lage kjøkkeninrednings-program, og jeg laget alle skapene og frontene for kjøkken-produsenten JKE. Dette var en spennende tid da vi begynte å jobbe med 3D. Jeg har alltid vært interessert i data og programmering, og der fikk jeg utløp for utviklersiden av Ole (som for øvrig ikke er velutviklet).

Firmaet ble senere kjøpt opp av ABB, og ble en del av EB Comdata. Her jobbet jeg som ingeniør og prosjekterte vanningssystemer i Libya.

Etter dette gikk veien videre til Esso Norge AS. Jeg jobbet der som prosjektingeniør i noen år og fikk benyttet Maskiningeniør-evnene, med prosjekter på Essos tankanlegg i Norge. Et av de største prosjektet var å implementere fargetilsetting på avgiftsfri diesel etter krav fra myndighetene.

Da Esso de skulle implementere SAP i Europa, var jeg med fra supply/logistikk siden sammen med 250 andre forretningsfolk fra Esso i Europa og 350 konsulenter fra Anderson Consulting samlet i Brussel for implementering i hele Europa.

Etter hvert fikk jeg større ansvar, og var leder for raffinering og supply-implementeringen av ExxonMobil sin SAP-løsning i Sørøst-Asia. Jeg var der i to år med familien før jeg vendte tilbake til Brussel. Da ble det bestemt å ha et «Center of Excellence» for SAP i Esso, hvor jeg var i to år før jeg ble ansvarlig for «SAP Supply Chain Support»-organisasjonen globalt. Jeg var der i noen år før jeg ble prosjektleder for global implementering av SAP TSW. Japan var pilot-land så det ble mye tid i Tokyo.

Jeg returnerte til Norge i 2016, og Esso’s operasjoner i Europa ble kraftig redusert over en periode på 4-5 år.I 2021 ble jeg pensjonert fra Esso etter 30 år med dem. I søken etter noe nytt, kom jeg i kontakt med en person ved navn Nora Skauen. Jeg søkte opp Align på Google og lot meg overtale til å møte dem. Det var en stor overgang fra å jobbe i et globalt konsern med 90 000 ansatte til et lite firma med 16 ansatte, men jeg er utrolig glad for at jeg tok det steget!

 

Tre ord som beskriver deg?

Positiv optimist (enda mer enn en vanlig optimist)

Veldig teknisk interessert

Detaljorientert (kan jo være både positivt og negativt). Jeg trigges av det å skjønne detaljene og graver meg gjerne dypt ned i ting.

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag?

Jeg er for tiden engasjert i et prosjekt som nærmer seg testfasen, noe som innebærer mange møter. En typisk arbeidsdag for meg består av tre timer med møter om formiddagen, etterfulgt av en to timers periode for lunsj og «ekte arbeid» (les: ikke møter). Ettermiddagen er igjen fylt med fire timer med møter. Når jeg jobber hjemmefra, tar jeg meg tid til å lage middag til min kjære kone, som vanligvis kommer hjem litt før 19.

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren?

Dagen før lanseringen av den en ny SAP-modul (TSW) i Japan, besteg jeg og 4 andre i prosjekt-ledelsen Mount Fuji for å roe nervene til de japanske kollegene mine. Man kan jo ikke bestige Mount Fuji dagen før Go-Live om man ikke har full kontroll?

 

Hva er det beste med å jobbe i Align?

Det er menneskene som utgjør forskjellen, og det er fordi de er som de er. Det er mange fantastiske aspekter ved dette. Jeg føler meg virkelig verdsatt. Det som er spesielt med Alignerne er deres utrolige dyktighet innenfor sine fagfelt. Alle er åpne for å dele kunnskap og diskutere saker for å komme frem til gode løsninger. Ingen har en skjult agenda. Hos Align er det en ekte glede over arbeidet vi gjør. Det er en ekte tillit blant oss og vi er åpne. Hvis noe ikke går som planlagt, er vi ærlige om det, og alle har det samme fokuset: å forbedre kundens situasjon. Dette er en gjennomgående kultur i Align. Våre ledere er veldig gode på å fremheve dette og fokusere på våre verdier. Et annet viktig aspekt er fokuset på balansen mellom arbeid og fritid, noe som faktisk fungerer.

 

«I Align er det menneskene som utgjør forskjellen, og det er fordi de er som de er»

 

Hva er hverdagslykke for deg?

Gjøre ferdig en dag på jobben, treffe barnebarnet, spise middag med kona og deretter ta en skitur i mørket (gjerne alene) etterpå.

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb? 

Å være med Birthe (kona mi) ute. Gå tur, snakke om dagen og få frisk luft. Jeg er glad i aktivitet enten det er ski eller sykling. Jeg er også glad i å være på hytta. Vandring i Jotunheimen er magisk.

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den?

Jeg ville sannsynligvis ha sovet lenge (helt til klokken 08:30). Etter det ville jeg ha kommet meg ut. Kanskje jeg ville ha syklet til Hakkloa-dammen. Der ville jeg ha spist en matpakke og en øl. Deretter ville jeg ha syklet hjem igjen og laget et grillmåltid til familien min som skulle komme på middag. Resten av kvelden ville jeg ha sittet ute på terrassen og nytt middagen sammen med familien.