Olivier – vår aquaman!


Møt Olivier Moynard. Mannen som alltid sørger for at vi har god vin på bordet. Han som aldri gir seg, og som trives best når vinden blåser og han får ri bølgene!

Bakgrunn/karriere  

Jeg er født og oppvokst i Paris. Første del av utdannelsen min tok jeg på Business School i Bordeaux, før turen gikk videre til Oxford og Plymouth hvor jeg tok utdannelse i økonomi og logistikk 

Etter endt utdannelse jobbet jeg i reklame bransjen og deretter i legemiddelbransjen i England før kjærligheten tok meg videre til Norge.  Her ble det 14 år i Lôreal Norge – hvor jeg hadde roller innen salg og business Controller, logistikk – og kundeservice/Operation 

I 2011 begynte jeg i IFS Scandinavia og var der i 4 år. Begynte i Align i 2016  

 

Tre ord som beskriver deg? 

Jeg er litt som pappaen til Albert Åberg pappa – en ting av gangen 

Så er jeg seig, hater å gi meg. Og det er på både godt og vondt 

Ikke minst er jeg sosial, glad i en fest og trives med å ha folk rundt meg.  

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

Jeg er ingen morgenfugl. Så synes at dagene starter med alt for tidlige statusmøter. Deretter er det mye telefoner og møter med samarbeidspartnere  

Jobber i et prosjekt med deltakere fra flere land, det er ofte bytte av språk. Det går fort i surr mellom svensk, norsk og engelsk for en franskmann 

Prosjektet er enormt spennende, og preges av ekstremt mye læring og nye oppgaver hele tiden. Noe som er utfordrende, gøy, spennende og frustrerende på samme tid. Det teknologiskiftet vi nå er inne i utfordrer oss alle, og kan til tider gi litt ubalanse. 

Heldigvis trives jeg best i et kaotisk miljø, og har det mest morsomt når jeg får være halvveis ut av komfort sonen 

 

«Å jobbe med folk du er glad i er det ultimate luksus» 

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Jeg vil trekke frem to høydepunkter. Det ene var da jeg i 4Sea prosjektet til Wilhelmsen Ships Service fikk være med å designe og bygge noe helt nytt som ansvarlig arkitekt for deres Asset Management løsning. Ekstremt utfordrende, men ga og en utrolig lykkefølelse når man lyktes  

Det andre var da Birgitte, min kollega i Align, fikk meg til å ta en kaffe hos Align i 2016 

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Selv om det er hektisk og utfordrende, har jeg det alltid gøy med kolleger og jeg vet at vi støtter hverandre. Vi står der som et lag og heier på hverandre uansett. Du vet du alltid har en wing man!  

Her er det magiske ordene «Tillit» som gjelder. For alle. Vi har et åpent forhold, det er aldri noe blame game, aldri intriger. Vi er som en familie hvor man tåler å diskutere. Å jobbe med folk du er glad i er det ultimate luksus. Det kan være hektisk. Men det håndterer du med denne gjengen i ryggen. Vi alignere er en kul, uformell gjeng med høy grad av toleranse – som overhodet ikke er prestisjebasert med spisse albuer 

Jeg husker under den første praten i forbindelse med ansettelsen. Der ble følgende sagt; «Vi skal lage den ideelle bedriften, vi vet ikke hvordan, men hva.»  Da var jeg solgt og lurte på hvor jeg skulle signere.  

Og Align er den ideelle bedriften. Vi er en bedrift som er basert på relasjoner, mellom oss og med kunden. Resten er en konsekvens av dette.  

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Jeg setter stor pris på fredags-lunsj på kontoret og den tullete tonen vi har der. Det gjør meg glad, og den er viktig for meg å få med meg. Skal mye til før jeg ikke er på kontoret fredager! 

Så gir det meg lykkefølelse når jeg alene eller sammen med kolleger finner en løsning på noe vi har slitt med lenge. Det gir meg adrenalin kick og rush 

Ikke minst blir jeg glad når vi i familie får en felles og koselig middag, helst med en god flaske vin. Jeg blir og glad om jeg finner et par timer til å lese en bok.  Jeg er lett å please 😉 

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb? 

Det er å bruke tiden med familien – oppsummere dagen, prate – et glass vin. Små ting som er stort i en hektisk hverdag 

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den? 

Da hadde surfet eller padlet, syklet i skogen – kommet meg ut. Det er for meg den ultimate terapi! 

 

Vil du bli kjent med flere andre alignere? Les flere artikler her