Per-Egil Josten – Han som trives så godt på jobb at han egentlig ikke gleder seg til helg!


Per-Egil Josten. Hans som har fått “Oscar” for sin innsats og som elsker å jobbe i Align der han har frihet, gode kollegaer og spennende utfordringer. En sympatisk, hyggelig og strukturert fyr – en ekte Aligner! Men hvem er han? 

Bakgrunn/karriere  

Jeg begynte min karriere i en plankebutikk, men endte opp med å studere IT på Bekkestua etter et tips fra moren min. Planen var opprinnelig å bli flyver eller politi. Webutvikling var populært på den tiden, så jeg fikk min første jobb som utvikler hos NOCOM, som leverer Centura. Der lagde jeg blant annet en komplett webshop til NAF i 1998. I 1999 begynte jeg i IFS, der jeg startet å jobbe med report designer under ledelse av Ragnar Andersen. Han likte at jeg hadde erfaring fra plankebransjen, siden han var ansvarlig for handel og kontor i IFS. Jeg var blant annet involvert i mange prosjekter for Moelven, der jeg var både utvikler, TPC og rådgiver. Jeg jobbet også en stund for Wilhelmsen. I 2001 tok jeg en mastergrad, og i 2009 ble jeg leder for IFS utviklerteam i Norge og på Sri Lanka, som besto av ca 30 personer. Etter 13 år i IFS, var jeg med på å grunnlegge Align i 2012. 

 

Tre ord som beskriver deg? 

Sympatisk, praktisk og må ha full oversikt. Særlig før større beslutninger skal tas.  

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

Veldig varierende og uforutsigbar.  

Jeg har i mange år ikke visst hva jeg skal gjøre i morgen eller neste uke. Så jeg tar det som det kommer.  

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Jeg ble på et tidspunkt leid inn av en konkurrent i bransjen, som konsulent i et globalt migreringsprosjekt. Som takk for min innsats, fikk jeg en gullstatue – Oscar – fra kunden som står på kontoret den dag i dag. Jeg har også elsket alle de lange nettene med Trygve under Go-Live. 

 

«Jeg elsker hverdagen min akkurat som den er!»

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Gode kollegaer! Frihet på alle nivåer.  

Vi bestemmer vår egen blåtur og vi bestemmer vår egen hverdag. Vi har en flat struktur, så alle får delta i beslutninger. Jeg synes det er spennende og morsomt å drive med utvikling og knekke nøtter. Dagen går veldig fort når jeg koser meg med diverse utfordringer hos kunder. Jeg rekker knapt å spise, for jeg er så engasjert i det jeg jobber med.  

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Livet i seg selv er veldig godt. Jeg stortrives med livet akkurat nå. Jeg trives så godt på min arbeidsplass at jeg gleder meg egentlig ikke til helg. 

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb?  

Jobbe… Barn, hage, båt, ski og trene.  

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den? 

Jeg føler ikke jeg har behov for en ekstra dag i uken. Elsker hverdagen min akkurat som den er!