Sommerferien banker på døren!


Til høsten er det ti år siden Align Consulting ble startet opp i Norge. Planen den gang, var å skape det optimale selskapet for ansatte og kunder: Ekte og kundenært, med de riktige konsulentene. Dedikert, tydelig og trivelig. Kompromissløse med tanke på kundens beste!

 «Jeg er stolt over at det vi planla i 2012, er det vi fortsatt lever og ånder for. Gjennom mange ulike faser har vi forblitt trofaste til verdiene våre», sier daglig leder i Norge, Erik Nøkleby Holth.

 På den andre siden av grensen bobler entusiasmen hos ti nye medarbeiderne i det nystartede Align Consulting AB. Blant dem er daglig leder Per Aronsson. Om et par dager fyller den svenske virksomheten et halvt år. Per og hans kollega Fredrik Aldén ble overbevist allerede i analysefasen av det mulige giftemålet med Align, at nærheten til de norske kollegene ville bli en suksess. Og det ble det.

 «Våra värderingar innehåller bara smått dialektala skillnader; en idealisk matchning. Vi är fristående, men går hand i hand. Vi hjälps åt i kunduppdrag, i säljinsatser och utvecklar tillsammans Align som helhet. På kort tid har vi kommit smått overkligt nära varandra,» sier Per Aronsson, daglig leder i Align i Sverige.

 Halvårets høydepunkter

For Per er gleden ved å starte og bygge et eget selskap det største høydepunktet dette halvåret, og i kjølvannet av det, følger en rekke andre høydepunkter.

 «Att vi redan blivit tio personer på Align i Sverige är jättekul. Överväldigande att åtta härliga människor, fantastiska konsulter, tagit steget till oss» begynner Per.

 Han fortsetter:

«Att vi skrivit avtal med riktigt fina kunder. Fantastiskt. Tack för förtroendet! Vi lovar att göra vårt yttersta för att göra er nöjda,» forsikrer han.

 Og med det samme han er inne på temaet:

«När vi härom veckan fick höra två av de norska kollegorna rapportera från ett kundmöte att motparten på kundsidan verkligen grät av lycka för att vår utvecklare Damith skrivit några smått magiska kodrader. Otroligt!» forteller Per entusiastisk.

 Også Erik har høydepunkter han ønsker å løfte frem. Ikke overraskende er etableringen av det svenske søsterselskapet det største.

 «Oppstarten i Sverige er det definitive høydepunktet. Der har vi kommet utrolig langt på bare seks måneder. Det er virkelig gøy at vi som jobber i Norge har fått så fantastiske kolleger som både løfter og inspirerer oss» forteller Erik.

 IFS Cloud, som er siste versjon fra IFS, introduserer store endringer sammenlignet med tidligere versjoner. Align har allerede deltatt i tre IFS Cloud-prosjekter hos tre kunder i tre forskjellige bransjer fordelt på to land.

 «Den samlede kompetansen vi har på IFS Cloud har blitt betydelig styrket dette halvåret. Jeg overdriver ikke når jeg sier at vi har markedets mest oppdaterte og dype kompetanse på IFS Cloud» forteller han.

 Per legger til:

 «Vi berättade nyligen i en kort artikel på Linkedin om IFS Cloud. Kontakta oss om du vill veta mer! Det finns ett antal frågeställningar att ta hänsyn till inför just din spännande resa tillsammans med IFS. Och oss»

Vi og verden i første halvår

Vi er alle små i den store verden, og situasjon på resten av kloden påvirker oss. Erik og Per er samstemte når de forteller om det som har vært utfordrende i første halvår.

 «På ene siden har vi i begge land høykonjunktur, til tross for noen tydelige inflasjonsskyer på en ellers blå himmel. Likevel er det umulig å snakke om første halvår uten å nevne de forferdelige hendelsene i Ukraina» begynner Erik og Per fortsetter.

– Detta är en hemsk och cynisk invasion som direkt berör 50 miljoner människor. Genom ökad inflation och brist på viktiga basvaror drabbar den dessutom indirekt stora delar av världen. Vi sänder våra tankar till alla berörda och hoppas på ett snabbt slut på eländet.

– Flera av oss i det svenska teamet har knutit starka band med tidigare kollegor från Ukraina som nu är direkt påverkade. Det är förfärligt. Och overkligt, adderar Per.

 I butikker og på bensinstasjoner minner prisnivået oss om at ingen er helt uberørt av krigen. Myndighetene øker prisen på penger for å redusere inflasjonen, og det gjenstår å se om de bruker nok og riktig medisin.

 «Vårt felles syn er at de aller fleste IFS-kundene står fjellstøtt i møtet med den endrede virkeligheten, og at markedet er stabilt. Siden vi står skulder ved skulder med kundene våre, står også vi stabilt» forsikrer Erik.

 Tilvekst neste halvår

Første halvår er vel tilbakelagt. Gjennom neste halvår ønsker man å fortsette tilveksten i Sverige.

 «I långsammare takt än i vår sannolikt, men ändå. Fler kunder, och fler medarbetare. Vi ska dock inte bli 100+ IFS-konsulter. Vi ska inte tumma på kvalitet. Vi ska visa kunderna, och våra nya och kommande kollegor, att vi är en spelare att lita på. Enkla individer. Enkla avtal. Kompetenta människor. Med kunden i centrum. På kundens sida. Med glimten i ögat» sier Per.

 I Norge har Align en solid ordrereserve. Så selv om Align ikke har ambisjoner om å bli et stort konsulentfirma, og er døren alltid åpen for flere, dyktige medarbeidere.

 «Vi vil vokse, og bli litt yngre» smiler Erik.

 Tiårsfeiring til høsten

Høstens høydepunkt blir å markere at Align fyller 10 år.

 «Vi som er norske alignere skal invitere våre svenske venner til et hemmelig sted, en såkalt blåtur. Da skal vi ha bursdagsfest og sammen skal vi blåse ut de ti lysene på årets bursdagskake. Det ser vi virkelig frem til» avslutter Erik.

Align ønsker alle en riktig god sommer 😊