Trygve – Kongen av og hjernen bak IFS Data Migration!


Trygve Lyssand. Kongen av og hjernen bak IFS Data Migration. Han som var med på å etablere IFS Norge i sin tid, og ikke minst – han som var med på å etablere Align Consulting i 2012. Mannen hvor hjertet brenner for jobben og kundene, og som synes livet er for kort til å drikke dårlig vin. Hvem er han? 

 

Bakgrunn/karriere  

Jeg startet min IT-karriere i data-avdelingen til EB (Elektrisk Bureau) i 1984. I 1987 begynte jeg å jobbe med Oracle, og skrev da min aller første SQL. 

I 1991 var jeg med å etablere IFS Norge, som den gang hadde IFS SYSTEM4 – et karakterbasert system. Fra oppstarten måtte vi ta flere oppgaver, og jeg jobbet både som utvikler og konsulent. Selv innen økonomi.  

IFS gjorde et teknologisk kjempeløft fra SYSTEM4 og lanserte IFS Applications i 1997/98.  I vårt første prosjekt så vi at det manglet mulighet for innlesing av filer med bilag og faktura til økonomi. Da sa prosjektlederen til meg: “Trygve, her må vi lage et verktøy”, og vi begynte å lage verktøyet Intface. I løpet av 2000-2004 var jeg med i flere store migreringsprosjekter, der Intface etter hvert ble utviklet til å bli et fleksibelt verktøy, både til migrering og integrasjoner. Verktøyet var et ‘norsk’ produkt og fikk etter hvert navnet Data Migration. i 2004 ble det overtatt av R&D og implementert som en standard modul i IFS Applications. Siden dette har integrasjoner og migrering vært mitt hovedområde. 

I 2012 kom et nytt vendepunkt i min karriere. Da var jeg med å etablere Align Consulting AS, et valg jeg er glad for å ha tatt.  

Jeg jobber nå som utvikler i DevTech gruppa, der oppgavene mine består av å jobbe tett sammen med våre rådgivere for å bygge konfigurasjoner, automatisere prosesser og forenkle bruken av IFS Applications. Og så har jeg vært involvert i de fleste migreringsprosjektene Align har hatt. 

 

Tre ord som beskriver deg? 

Jeg er et Ja-menneske. Og det kan fort bli litt mye ja, og jeg har tatt på meg for mye innimellom. Men ønsket om å levere og gjøre kundene fornøyde har vært drivende for meg. 

Så er jeg en problemløser. Jeg grubler og tenker når jeg får en problemstilling, hater å gi opp uten å ha en løsning og komme til bunns i et problem. 

Til slutt vil jeg si jeg er omsorgsfull. Jeg bryr meg om både kollegaer og familie. Opptatt av deres ve og vel, og å ta vare på dem. 

 

Hvordan er en typisk arbeidshverdag? 

Jeg liker å være tidlig oppe, og er gjerne blant de første på jobb. Godt med noen rolige timer før kollegaer og kunder kommer på jobb.  

Jobben består mye av å løse utfordringer. Jeg har da lett for å grave meg ned og være i tenke/grublebobla, og være fjern, men jeg har alltid tid til å hjelpe en kollega 

Jeg liker å avslutte arbeidsdagen uten uløste problemer, og er jeg ikke i mål, blir det gjerne ei økt på hjemmekontor etter middag. 

 

Trekk frem et stort høydepunkt i karrieren? 

Det har vært mange fine høydepunkt. Men det største var nok da Data Migration ble en del av standard i IFS. Det var stort og veldig stas, og nå er den faktisk løftet til IFS Cloud! 

 

Hva er det beste med å jobbe i Align? 

Det å få jobbe i en bedrift jeg har vært med på å etablere og se hva vi har fått til gjør meg stolt. Vi er et selskap der man får lov til å utvikle seg og hvor vi får utfordringer. Samtidig har vi frihet under ansvar. Vi har en flat organisasjon og fin ledelse. 

Jeg er takknemlig over å få jobbe med dyktige folk og stolt over løsningene vi leverer til kundene våre. 

I tillegg har vi i Align et stort hjerte og omtanke for hverandre.  

 

«Jeg er takknemlig over å få jobbe med dyktige folk og stolt over løsningene vi leverer til kundene våre» 

 

Hva er hverdagslykke for deg? 

Det er livet jeg har sammen med min kjære Karin – med gode frokoster, turer både hjemme og på fjellet, og lange deilige middager med god vin.  

 

Hva foretrekker du å gjøre etter jobb? 

Etter jobb foretrekker jeg å gå turer, lese og løse kryssord.  

Jeg har også vært veldig glad i foto, noe som jeg skal ta mere opp igjen. Helt fantastisk å være ute, gå tur og fange blinkskudd underveis. 

 

Hvis du hadde hatt en ekstra dag i uken, hvordan hadde du brukt den? 

Nå som jeg har blitt voksen reduserer jeg arbeidstiden min, og får da mer tid. Denne tiden skal jeg benytte til mer foto, være mer på fjellet, reiser og langweekender.