Hva er IFS?

Hva og hvorfor IFS? 

IFS er mye. Et selskap grunnlagt i Linköping. En teknologisk plattform hvor alle de sentrale arbeidsprosessene er samlet. Et økosystem i rivende utvikling. En viktig del av mange større bedrifters hverdag. 

For Align er IFS det selskapet mange av oss har tilbrakt en stor del av vårt arbeidsliv. Som leder, som ansatt, i mange ulike roller. Det er også forretningssystemet som vi har jobbet med i mange år. Hos mange kunder, i ulike bransjer.  

Hos Align jobber vi kun med kunder som kjører en hvilken som helst versjon av IFS. Det er der vi skiller oss ut. Vårt fulle fokus på å gjøre hverdagen bedre for IFS sine kunder. Indirekte støtter vi selvfølgelig også IFS siden fornøyde kunder fortsetter å bruke IFS som plattform.  

IFS leverer verdensledende ERP (Enterprise Resource Planning) systemer til mellomstore og store selskaper. IFS og deres kunder befinner seg stort sett over hele verden. ERP-systemet konkurrerer i verdenseliten mot systemer som SAP, Microsoft, Oracle og Infor. Ledende internasjonale analytikere som Gartner plasserer IFS’ løsninger i attraktive posisjoner i sine såkalte magic quadrants, noe som betyr at IFS er og kan sees på som et virkelig godt valg for fremtiden. Ikke minst hvis du er i en av IFS’ fokuserte bransjer. 

Selve programvaren fra IFS er tilgjengelig i forskjellige versjoner. På et overordnet nivå kalles de IFS Applications eller IFS Cloud.  

Hvis vi fortsetter å forenkle bildet, kan vi si at alle de gamle IFS-utgivelsene het IFS Applications X, der den siste og siste var IFS Applications 10.  

Den nye utgaven heter IFS Cloud, og er som navnet antyder en tjeneste som kan kjøres i den såkalte skyen. Mange tror, vi tror med rette, at navnet er noe forvirrende med tanke på at «skyen» er et fenomen, mens IFS Cloud er en programvare. Den lille forvirringen er sannsynligvis av forbigående karakter. Dette er fordi vi om noen år vil ha versjonen IFS Cloud som det «eneste» valget. Du kan likevel velge om du som kunde vil operere IFS Cloud sammen med deg (on-premise) eller med noen, for eksempel hos IFS selv, i deres såkalte Managed Cloud-løsning. 

Vi har skrevet en artikkel om hva du som kunde bør tenke på når du velger din IFS-versjon. Du finner den via lenken. 

Til slutt, hvorfor jobber vi i Align med IFS ERP-systemer? Og bare det, ingen andre systemer? Årsakene er disse:  

  • Vi mener selv at IFS gir markedet spennende og kvalifisert systemstøtte 
  • Analytikerne er enige med oss – IFS er hot, IFS er et godt valg og selger mange nye systemer, men ikke minst fortsetter å investere i videreutvikling 
  • Våre ansatte er IFS-eksperter, og ditto forretningseksperter. Vi bidrar best i og rundt IFS’ løsninger 

 

Align samarbeider med IFS og andre IFS-partnere. Men fremfor alt er vi dedikert til kunden. Vi er din, kundens, uavhengige partner. 

Vi styrker din kompetanse på mottakersiden.  

Les mer om hvordan vi som kundepartner hjelper deg med å maksimere nytten av ditt forretningssystem her 

Vi kaller våre kompetente, og ikke minst hyggelige, ansatte for Aligners. Bli kjent med dem via lenken her.